Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prostitútku zavraždil kladivom, odmietla sex!

OSTRAVA - Výnimočný trest 20 rokov väzenia za vraždu prostitútky uložil dnes ostravský krajský súd Bronislavovi Zotykovi (30) z Ostravy. Podľa rozsudku vlani v júni mladú ženu vo svojom byte ubil kladivom, pretože mu nechcela vyhovieť pri sexe. Telo ukryl v lese na Karvinsku. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Odsúdený aj prokurátorka si ponechali lehotu na rozmyslenie.

Počas hlavného pojednávania obžalovaný vraždu popieral. Tvrdil, že ženu udrel iba raz, keď odmietla análny sex. Obhajoval sa tým, že sa potom pri páde udrela o hranu vane.

Predsedníčka senátu vyhlásila, že jeho obhajoba neobstála. Súd totiž získal pádny dôkaz. Našla sa vražedná zbraň. Na kladive, ktoré kriminalisti zaistili v byte odsúdeného pri domovej prehliadke krátko po jeho zatknutí, sa totiž našli biologické stopy. I keď náradie bolo dôkladne umyté, rozbor DNA potvrdil, že biologický materiál patril zavraždenej prostitútke.

Udelenie výnimočného trestu sudkyňa zdôvodnila predovšetkým chladnokrvnosťou, s akou si Zotyka po vražde počínal. "Ide predovšetkým o to, ako dôkladne telo zabalil, ako sa ho zbavil. Jednal chladnokrvne a bez citu. Keď telo zabalené do igelitových vriec dal do pivnice, poslal manželke, ako vždy, do práce SMS, vyvenčil psa, urobil si desiatu a išiel do práce. V ďalších dňoch nikto z jeho kolegov ani manželka nepostrehli, že by sa stalo niečo mimoriadneho," vysvetlila sudkyňa.

Ďalším dôvodom pre tak vysoký trest bol spôsob, akým Zotyka vraždil. "Útok bol likvidačný a nečakaný. Poškodená nemala šancu sa brániť," povedala predsedníčka senátu. Podľa znaleckých posudkov odsúdený obeti zasadil tupou časťou kladiva najmenej šesť rán. Už po prvej žena padla na zem a upadla do bezvedomia. "Zvyšné rany smerovali už proti bezvládnemu telu. Rany boli tak intenzívne, že niektoré prerazili aj lebku," dodala.

Zotyka, ktorý je ženatý od roku 2005, služieb erotických salónov, privátov a eskortných služieb využíval často. Najmä v dobe, keď jeho manželka bola na nočnej službe. Rovnako tomu bolo aj vlani v noci z 26. na 27. júna. Prostredníctvom inzerátu si objednal spoločníčku do bytu. S mladou ženou súložil a keď ju požiadal o análny sex, odmietla. To sa jej stalo osudným.

Kriminalistom pri riešení vraždy pomohla neopatrnosť obžalovaného. Neuvedomil si, že celý panelový dom, kde žije, stráží kamerový systém. Na záznamu tak policajti videli, ako obžalovaný so ženou vchádza do domu a ráno odchádza sám do práce. Kamera zachytila aj to, ako z domu vynáša telo zabalené do igelitových vriec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu