Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Do školy prišiel so vzduchovkou a nožom!

(Zdroj: Jupiterimages)

KLADNO - Jeden zo študentov kladnianskej Súkromnej strednej odbornej školy s dopravným zameraním prišiel podľa českých Hospodářských novín (HN) v piatok do školy ozbrojený vzduchovou pištoľou a loveckým nožom.

Denník pripomína, že sa to stalo len dva dni potom, čo v západonemeckom Winnendene a jeho okolí postrieľal mladík 15 ľudí. V škole sa nikomu nič nestalo, študent ani nikoho priamo neohrozoval a vzduchovka nebola nabitá, píšu HN. Do školy ale kvôli prípadu prišli policajti. Denní s odvolaním sa na pedagógov píše, že študent bol dlhodobo problémový a okrem iného mal aj zlú dochádzku.

Za piatkový čin ho zo školy podmienečne vylúčili, informuje denník. Okrem toho bude mať aj zníženú známku zo správania a do starostlivosti si ho vzali aj školskí výchovní poradcovia. Jeho rodičia na nález zbraní u ich potomka údajne reagovali len pokrčením ramien. HN píšu, že vedenie školy sa k udalosti nechcelo vyjadriť.

"Nebudeme o tom s vami hovoriť, nechcem, aby sa o našej škole písalo," reagovala riaditeľka školy Romana Hübnerová. Podľa denníku učitelia na študentovu výzbroj prišli vtedy, keď zisťovali, kto dorezal jednu zo sedačiek v škole. Učiteľom o chlapcovom noži a vzduchovke povedali samotní spolužiaci. Jedna z učiteliek HN uviedla, že do školy prišla aj polícia.

"Chceli sme deti hlavne vyľakať," uviedla. "V prípade, že žiak či študent príde do školy ozbrojený aj vzduchovou pištoľou, ide o priestupok," uviedla HN hovorkyňa polície v Kladne Jana Dětská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu