Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z čoho obviňujú monštrum: 6 trestných činov Fritzla!

Josef Fritzl
Josef Fritzl

SANKT POELTEN - Rakúske ministerstvo spravodlivosti vydalo k Fritzlovmu prípadu informačnú brožúru popisujúcu šesť trestných činov, z ktorých obžalovali muža z Amstettenu:

Vražda alebo zabitie

Fritzl je podozrivý z toho, že v roku 1996 zabil svoje novonarodené dieťa, keď mu nezabezpečil potrebnú pomoc. Údajne pritom vedel, že jeho potomok je v ohrození života - trest 10 až 20 rokov za zabitie, za vraždu až doživotie.

Zotročovanie

Fritzl je podozrivý z toho, že od 29. augusta 1984 do 26. apríla 2008 väznil svoju dcéru Elisabeth v pivnici svojho domu, udržoval ju v otrockom postavení, požadoval od nej sex a narábal s ňou ako so svojim majetkom - 10 až 20 rokov väzenia.

Znásilnenie

Fritzl je podozrivý z toho, že svoju dcéru Elisabeth mnohokrát znásilnil a pravidelne ju nútil k súloži - 5 až 15 rokov väzenia.

Obmedzovanie osobnej slobody

Fritzl je podozrivý z toho, že v pivnici svojho domu bez okien, denného svetla a čerstvého vzduchu držal okrem dcéry Elisabeth proti ich vôli aj tri spoločné deti - rok až 10 rokov väzenia.

Ťažké donucovanie a nátlak

Fritzl je podozrivý z toho, že od 29. augusta 1984 sa svojej dcére a neskôr aj trom spoločným deťom opakovane vyhrážal plynom alebo vyhodením do vzduchu, pokiaľ by sa pokúsili o útek – 6 mesiacov až 5 rokov väzenia.

Krvismilstvo

Fritzl je podozrivý z toho, že opakovane súložil so svojou vlastnou dcérou - až rok väzenia. Konečný trest sa nesčíta. Stanoví sa podľa najzávažnejšieho preukázaného zločinu. Ostatné činy potom predstavujú priťažujúce okolnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu