Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Drogová kriminalita v Mexiku má viac ako 1000 obetí!

(Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Drogová kriminalita si v prvých ôsmich týždňoch roka vyžiadala v Mexiku životy 1000 ľudí. Uviedol to vo štvrtok mexický štátny prokurátor Eduardo Medina-Mora.

V roku 2008 zomrelo v "drogovej vojne" 6200 ľudí. Medina-Mora dúfa, že drogová kriminalita dosiahla svoj vrchol. Najsilnejšie drogové kartely sveta sa podľa štátneho prokurátora dostali pod silný tlak, na jednej strane pre vojnu drogových skupín, na druhej strane pre silný tlak vlády. Medina-Mora ocenil tiež zatknutie členov drogového kartelu Sinaloa v USA.

V noci z utorka na stredu zatkla drogová polícia USA (DEA) viac ako 50 obchodníkov s drogami, uviedol americký generálny prokurátor Eric Holder. Približne 700 ďalších podozrivých zatkli už predtým v rámci 21-mesačnej operácie Xcellerator.

Mexický prezident Felipe de Jesús Calderón stiahol na základe toho svoje tvrdenia, že krajina je v koncoch a stráca kontrolu nad teritóriom ovládaným drogovými skupinami. Calderón vyzval USA, aby ráznejšie zasiahli proti korupcii na spoločnej mexicko-americkej hranici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu