Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Jaroš s Krysou išli po drogách, chytili aj lekárničky!

BRATISLAVA/ŽILINA - Národná protidrogová jednotka v dvoch akciách výrazne oslabila drogový trh v Žilinskom, Banskobystrickom a Trenčianskom kraji. Polícia dokonca zadržala aj pracovníčku lekárne zo Žiliny a majiteľku lekárne z Prievidze, ktoré dodávali lieky, o ktorých vedeli, že slúžia na výrobu drog. Obe akcie mali krycie meno Jaroš a Krysa.

Akciu Jaroš rozdelili do troch častí. Pri tej poslednej koncom januára zadržali aj zamestnankyňu lekárne. Podľa informácií hovorkyne policajného prezídia Andrey Polačikovej 29-ročná žena zabezpečovala a predávala lieky, ktoré obsahujú pseudoefedrín. Z nich 35-ročný Peter G. vyrábal doma v kompletnom laboratóriu pervitín. Spolu s 24-ročným Martinom K. a 22-ročným Tomášom M. ho policajti zadržali ešte v januári. Všetci traja „išli“ na drogách a tie aj predávali. Policajti po domových prehliadkach a kontrole aut zadržali 200 dávok metamfetamínu, extázu a marihuanu.

Koncom minulého roka Národná protidrogová jednotka rámci druhej akcie Krysa na území Banskobystrického kraja a Trenčianskeho obvinila štyri osoby (32-ročného Jozefa H., 30-ročného Miroslava M., 28-ročného Dalibora V. a 55-ročnú vlastníčku lekárne v Prievidzi Elenu S.) za kšefty s pervitínom. Pri akcii zadržali sto dávok a mobilné laboratórium. Lieky zabezpečovala lekárnička Elena. Za drogovú trestnú činnosť im hrozí tiež trest štyri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu