Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dôchodca dostal za výrobu drog osem rokov!

ZLÍN – Český dôchodca dostal za výrobu drog osem rokov! Podľa rozsudku sa spolu s ďalšími osobami podieľal na výrobe pervitínu. Drogu mal poskytnúť aj jednej neplnoletej a niekoľkým mladistvým dievčatám, za čo hrozilo väzenie dokonca až na 12 rokov.

Senát zlínskej pobočky Krajského súdu v Brne vo štvrtok odsúdil Antonína Kolářa (63) za nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok a za ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, obhajkyňa si ponechala lehotu na rozmyslenie.

Trest mu nakoniec vymerali na dolnej hranici zákonnej trestnej sadzby. Podľa znalcov z výpovedí svedkov vyplynulo, že dôchodca nie je narušený alebo nebezpečný páchateľ, trestné činy vysokej spoločenskej nebezpečnosti mu však preukázali. Dôchodca sa trestnej činnosti dopúšťal rok a pol vo svojom dome ako aj na viacerých miestach v okresoch Kroměříž a Zlín.

Podľa súdneho znalca napríklad neplnoleté dievča stretnutie s dôchodcom nemohlo nijak výrazne ovplyvniť, prístup k návykovým látkam by si mohla zaistiť na inom mieste a iným spôsobom. Vzťah medzi dievčaťom a dôchodcom by sa podľa neho dal prirovnať k nakupovaniu v hypermarketoch. "Pôjdete tam, kde je lacnejšie," vysvetlil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu