Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ohnisko nákazy vtáčej chrípky na západe Číny pod kontrolou

PEKING - Čína usmrtila vyše 13 tisíc kusov hydiny po prepuknutí vtáčej chrípky na západe krajiny. Ide o prvé tohtoročné ohnisko nákazy, hoci tento rok v Číne na vírus vtáčej chrípky zomrelo päť osôb.

Tento rok sa v krajine nakazilo vírusom osem ľudí, v oblastiach, z ktorých pacienti pochádzali sa však žiadna nakazená hydina nenašla. Svetová zdravotnícka organizácia v tejto súvislosti uviedla, že to vyvoláva otázky o úrovni čínskeho dozorného systému.

Čínske ministerstvo poľnohospodárstva uviedlo, že v prefektúre Che-tchien v západnom regióne Sin-ťiang, ktorý hraničí s Pakistanom a Afganistanom, uhynulo 519 kusov hydiny. Veterinári tiež potvrdili, že boli nakazené vírusom typu H5N1, informovala v utorok tlačová agentúra Sin-chua.

Regionálna vláda podnikla okamžité opatrenia a nariadila utratiť vyše 13 tisíc kusov hydiny. Epidémia je podľa nej už pod kontrolou. V polovici decembra objavili ohnisko vtáčej chrípky vo východočínskej provincii Ťiang-su, kde utratili vyše 300 tisíc kusov hydiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu