Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lietadlo sa zrútilo na železničnú trať, najmenej 2 mŕtvi

(Zdroj: ČTK)

LONDÝN - Najmenej dvaja ľudia zahynuli pri nehode ľahkého lietadla, ktoré sa v piatok zrútilo na významnú železničnú trať v strednom Anglicku. Informovala o tom britská dopravná polícia.

Jednomotorový vrtuľový stroj dopadol na zem niekoľko metrov od koľají úseku železnice West Coast Main Line medzi mestami Rugeley a Stafford, pričom strhol trakčné vedenie. Nehoda tak výrazne narušila premávku vlakov medzi Londýnom a Manchesterom.

"Prehliadka miesta (nehody) bude pokračovať a v tejto chvíli sa nedá vylúčiť ďalšia obeť alebo obete," povedal nemenovaný hovorca dopravnej polície. Záchranná služba bola na mieste v priebehu troch minút, pasažierom lietadla však už nedokázala pomôcť. Predpokladá sa, že vrak patrí lietadlu typu Piper Cherokee, ktoré má prihlásené 59-ročný muž z regiónu, kde sa stala nehoda.

V dôsledku tragédie museli zrušiť všetky vlakové spoje z londýnskej stanice Euston do Liverpoolu, Birminghamu a Glasgowa premávajúce v dopravnej špičke. Očakáva sa, že premávka zostane obmedzená až do soboty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu