Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

USA schválili 14 miliárd dolárov na záchranu automobiliek

(Zdroj: ČTK)

WASHINGTON - Americká Snemovňa reprezentantov v stredu schválila právny návrh záchranného balíčka pre americké automobilky, čo ich privedie k reštrukturalizácii alebo ku krachu. Schvaľovanie opatrení na podporu troch spoločností sa teraz prenesie do Senátu, kde sa však očakávajú problémy s podporou.

"Bude to ťažké, ale všetka nádej ešte nie je stratená," uviedol jeden predstaviteľ Demokratov v reakcii na rokovanie Senátu, ktoré sa môže uskutočniť najskôr vo štvrtok, pričom by malo poskytnúť úvery za 14 miliárd dolárov na záchranu automobiliek od kolapsu. Zákon o pomoci automobilkám je podľa predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej šancou pre Detroit a USA dostať sa naspäť na "cestu".

Americké automobilky General Motors, Ford Motor a Chrysler získali podporu demokratov v nádeji, že vládna nečinnosť môže viesť ku kolapsu priemyslu a prejaviť sa viac aj na daniach občanov než zamýšľané pôžičky. Ako dodal senátor Richard Shelby, ak sa automobilky nestanú inovatívnejšími a viac konkurenčnými na trhu, bude to len oddiaľovanie ich pohrebu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu