Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Z trosiek zrútenej školy vytiahli štyri živé deti

PETIONVILLE - Záchranári v sobotu vytiahli štyri živé deti z trosiek trojposchodovej školy, ktorá sa zrútila v čase, keď jej triedy boli plné žiakov a učiteľov, pri čom zahynulo 84 ľudí.

Záchranári v sobotu ráno urýchlene preniesli deti do sanitiek, uviedol hovorca policajných zložiek Organizácie Spojených národov v krajine Andre Leclerc. Vážnosť zranení dvoch dievčat vo veku 3 a 5 rokov a dvoch chlapcov, jedného 7-ročného a druhého tínedžera, nie je známa. Leclerc povedal, že 3-ročné dievča má na hlave ranu, ale vyzerá byť v poriadku. "Rozpráva a pije džús," dodal.

Haitské úrady odhadujú, že v čase havárie sa v budove nachádzali stovky študentov. Podľa posledných správ sa počet obetí vyšplhal na 84. Zranenia utrpelo ďalších 150 ľudí. Haitský prezident René Préval, ktorý pricestoval na miesto nešťastia, upozornil, že podobná havária sa môže zopakovať, keďže stavebné nedostatky majú budovy v celej krajine. Školu pod správou cirkvi navštevovalo okolo 700 detí a študentov vo veku od 3 do 20 rokov. Budova sa zrútila po tom, ako začali nadstavovať štvrté poschodie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu