Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Diddy a ďalšie celebrity hlasovali, väčšinou za Obamu

Barack Obama
Barack Obama

NEW YORK - New York je štát s jasnou prevahou demokratov a bolo prakticky isté, že tu Barack Obama zvíťazí. Napriek tomu si americký rapper Sean "Diddy" Combs pripadal zvláštne, keď išiel v utorok vhodiť svoj hlas, píše dnes agentúra AP.

„Cítil som, ako by to bol práve môj hlas, ktorý ho dostane do úradu,“ vyhlásil pred novinármi Diddy. "Ako by to bolo o jeden hlas, a to bol práve ten môj. Možno to nie je pravda, ale takto som to cítil, ako by som mal práve takúto právomoc,“ dodal rapper, ktorý väčšinu predvolebnej kampane strávil podporou Obamu a vyzývaním voličov, aby išli hlasovať. Tým, že odovzdal hlas pre prvého černošského prezidenta USA, má vraj pocit, akoby sám tvoril históriu.

„Nesnažím sa to dramatizovať, ale jednoducho som si pripadal ako Martin Luther King, cítil som celé hnutie za boj o ľudské práva, vnímal som všetku tú energiu a vnímal som svoje deti. To všetko sa prelínalo v jednom okamihu. Bola to radosť,“ vyhlásil.

Country sprevák Ricky Skaggs mal podobné pocity, hoci svoj hlas dal kandidátovi z opačného tábora. Odhlasoval v utorok doma v Tennessee pre republikána Johna McCaina, čo bolo rozhodnutie vyplývajúce z jeho kresťanskej viery. U Obamu sa údajne nedokáže zmieriť s jeho postojom k celému radu otázok od potratov až po mieru podpory pre štát Izrael.

Pete Wentz (29), basgitarista kapely Fall Out Boy, hlasoval v blízkosti kalifornského Beverly Hills. Dlhodobý stúpenec Obamu a jeho kandidáta na viceprezidenta Joea Bidena hovorí, že mal pocit, že na jeho hlase záleží. "Obvykle nezachádzam až tak ďaleko, aby som ľuďom očkoval, čo majú robiť. Jednoducho som mal pocit, že je dôležité voliť,“ dodal rocker, ktorý čaká dieťa so svojou manželkou, speváčkou Ashlee Simpsonovou.

Hlas Barackovi Obamovi dala aj speváčka a herečka Brandy. "Náš svet sa mení. Mení sa práve teraz a ja som nesmierne šťastná, že k tomu môžem prispieť," povedala novinárom.

Po oznámení predbežných výsledkov, podľa ktorých Obama zvíťazil, môžu jeho stúpenci začať s oslavami. Diddy, ktorý mal v utorok 39 rokov, odložil tradičnú oslavu o deň a vopred sľuboval, že pokiaľ vyhrá Obama, usporiada dnes večer veľký narodeninovo-obamovský večierok.

Skaggs však sleduje zmeny v Bielom dome s obavami. Spevák, ktorý vystupoval v prezidentskom sídle nielen pre súčasného prezidenta Georgea Busha, ale aj pre jeho otca v časoch, keď zastával úrad, do poslednej chvíle dúfal, že bude môcť zahrať aj pre McCaina. "Nie som si istý, že pán Obama má rovnako ako on rád bluegrass alebo country," povedal novinárom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu