Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Sony sa bojí moslimov kvôli urážke koránu

LONDÝN - Spoločnosť Sony odložila svetové uvedenie dlhoočakávanej počítačovej hry pre obavy, že by najnovší titul herného giganta mohol uraziť Moslimov. Kópie hry s názvom LittleBigPlanet (Malá veľká planéta) teraz sťahujú z obchodov po tom, čo ukázalo, že hudba znejúca v pozadí obsahuje dve vety z islamskej svätej knihy Korán.

Sony sa v oficiálnom stanovisku všetkým potenciálnym zákazníkom ospravedlnilo. Upravená verzia hry by sa mala na britskom trhu objaviť 3. novembra. Informovala o tom britská BBC.

Jeden z tvorcov LittleBigPlanet pre BBC uviedol, že ho na problém upozornil moslimský hráč testujúci betaverziu hry. Zákazník v e-maili tvorcov počítačovej hry upozornil, že slová zo svätej islamskej knihy zmiešané s hudbou považujú moslimskí veriaci za urážlivé.

Zároveň firmu varoval, že ak sa chce vyhnúť hnevu moslimov, problém by mala riešiť. V júni 2007 sa Sony ospravedlnilo anglikánskej cirkvi za umiestnenie násilných scén do virtuálneho priestoru Manchesterskej katedrály. V tomto prípade však k stiahnutiu hry nepristúpilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu