Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hlad je dôsledkom zbrojenia, vyhlásil pápež

(Zdroj: SITA)

RÍM - Svet má dosť potravín na výživu jeho rastúcej populácie, ale mnohí hladujú v dôsledku zbrojenia, korupcie a špekulácii, vyhlásil vo štvrtok pápež Benedikt XVI. Bohaté krajiny pokračujú v "konzumných pretekoch", hoci potraviny sa v chudobnejších regiónoch stávajú čoraz vzácnejšie, povedal pápež v posolstve Organizácii OSN pre výživu a poľnohospodárstvo pri príležitosti Svetového dňa výživy.

"Prostriedky a zdroje, ktoré svet dnes má, môžu poskytnúť dostatok potravín na uspokojenie rastúcich potrieb všetkých," uviedol Benedikt XVI. Nedostatok potravín podľa neho spôsobujú "horúčkovité špekulácie", ktoré ženú ceny hore, a tiež "korupcia vo verejnom živote a rastúce investície do zbraní a sofistikovaných vojenských technológii na úkor potrieb ľudí".

Pápežovo posolstvo prečítali v rímskom sídle FAO, ktorého predstavitelia a experti opätovne vyzvali medzinárodné spoločenstvo na boj proti hladu. Podľa údajov FAO sa počet hladujúcich ľudí vo svete vlani zvýšil o 75 miliónov na 923 miliónov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu