Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievča si na protest zmenilo meno na "ZruštePitvy.com"

ASHEVILLE - Môžete jej hovoriť CutoutDissection.com alebo skrátene Cutout, ale nevolajte ju Jennifer. 19-ročná Američanka, predtým známa ako Jennifer Thornburgová, si nechala legálne zmeniť meno na Cutout Dissection (Zrušte Pitvy), aby tak protestovala proti školským pitvám zvierat, píše dnes agentúra AP.

Meno si do matriky nechala zapísať ako internetovú adresu stránok organizácie Ľudia pre etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA), ktorá vedie kampaň proti pitvaniu zvierat.

"Obvykle musím zopakovať svoje meno niekoľkokrát, keď sa predstavujem niekomu novému," povedala Cutout novinárom. "Ale akonáhle ľudia zistia, ako sa volám, začnú sa zaujímať o to, čo na tých internetových stránkach je."

Absolventka strednej školy v Asheville v Severnej Karolíne sa zapojila do hnutia proti pitvám zvierat potom, čo mala v rámci výučby rozrezať kuracie krídlo. Z pitvy kurčaťa jej bolo zle, a preto na strednej škole presadila možnosť, aby študenti požiadali o alternatívnu úlohu, pokiaľ s pitvami nesúhlasia. 

Napriek tomu, že sa už legálne volá CutoutDissection.com, pre väčšinu rodiny vraj stále zostáva Jennifer. "Chvíľu mi to potrvá, než si zvyknem," vraví její otec Duane Thornburg. "Pre mňa je to stále Jennifer. Ale chápem, prečo to urobila. A verte tomu alebo nie, úplne to rešpektujem."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu