Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ivan zanechal trosky a spúšť

Táto tropická smršť si v USA vyžiadala už 23 obetí. Zobraziť galériu (4)
Táto tropická smršť si v USA vyžiadala už 23 obetí.

GULF SHORES Alabama - Pobrežné mestá zaliate vodou, trosky domov bez striech, lode vyvrhnuté na ulice a nezvestný štvormetrový aligátor Chuckie. S tým všetkým sa musia vyrovnať záchranári a obyvatelia juhovýchodu USA, ktorým sa prehnal hurikán Ivan.

Táto tropická smršť si v USA vyžiadala už 23 obetí. Predtým spustošil Jamajku a Grenadu, kde za sebou zanechal viac ako 60 mŕtvych. Hurikán Ivan, meteorológovia ho považujú za jednu z najväčších smrští, ktoré v posledných desaťročiach zasiahli túto oblasť, napáchal aj obrovské škody.

Asi 600 kilometrov dlhé pobrežné pásmo je poznačené desiatkami zničených domov, vyvrátenými stromami, zničenými mostmi a mohutnými záplavami. V Alabame, Louisiane, Mississippi a na západe Floridy pripravila búrka na mnoho hodín o elektrický prúd státisíce ich obyvateľov.

Škody sa predbežne odhadujú na desať miliárd dolárov. Hurikán s rozlohou štátu Texas dorazil k pevnine s vetrom s rýchlosťou nad 200 kilometrov za hodinu.

Po vstupe nad pevninu sa rýchlosť jeho vetrov zmiernila na asi 120 kilometrov za hodinu, pričom jeho oko sa pohybovalo rýchlosťou 210 kilometrov za hodinu severovýchodným smerom cez Alabamu ku Georgii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu