Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Slovenského kapitána lode uniesli piráti

BRÉMY/BRATISLAVA - Ozbrojení piráti uniesli minulý týždeň pri somálskom pobreží nemeckú loď, ktorej velil slovenský kapitán. Informoval o tom včera portál http://www.sme.sk/.

Zadržaných mužov je celkovo 13 a pochádzajú z Filipín a Ruska. Denníku Sme potvrdila informáciu firma Beluga SHIPPING so sídlom v nemeckých Brémach, ktorá plavidlo vlastní.

Podľa informácií z piatka je posádka v poriadku. Celú záležitosť, vrátane miesta pobytu slovenského kapitána, prešetruje nemecké ministerstvo zahraničných vecí. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí nemá o únose Slováka žiadne správy.

Loď BBC Trinidad sa plavila pod vlajkou karibského štátu Antigua a Barbuda. Zmizla predpoludním vo štvrtok 20. augusta. V ten deň piráti uniesli aj japonský tanker a iránsku nákladnú loď.

Vlani piráti uniesli 18 lodí s takmer 300 ľuďmi. Päť ich prišlo o život. Novým trendom nie je iba lúpenie prepravovaného tovaru, ale aj únosy posádky a dovolenkárov, za ktorých žiadajú výkupné. Podľa magazínu Foreign Affairs spôsobia piráti ročne škody za 16 miliárd dolárov (327,84 miliardy Sk).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu