Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Na letisku Schwechat núdzovo pristávalo lietadlo Iberie

BRATISLAVA - Na viedenskom medzinárodnom letisku Schwechat muselo vo štvrtok večer núdzovo pristáť lietadlo španielskej spoločnosti Iberia, ktorému po štarte zlyhal motor.

nformuje o tom rakúska verejnoprávna spoločnosť ORF, podľa ktorej sa incident zaobišiel bez zranení. Ako uvádza s odvolaním sa na rakúske Bezpečnostné riaditeľstvo, motor pravdepodobne nasal časti porušeného plášťa kolesa.

Presnú príčinu poruchy však určí až komisia pre letecké nehody. Podľa vyjadrenia spoločnosti Iberia zatiaľ nie je jasné, či bolo koleso poškodené už pred odletom alebo ho spôsobil cudzí predmet na ploche.

Lietadlo typu MD-80 štartovalo z Viedne do Madridu o 19:31. Krátko nato sa dostalo do turbulencií a po viac ako hodine musela posádka núdzovo pristáť. Podľa ORF počas pristávania z podvozku sršali iskry, inak však prebehlo bez problémov.

Na letisku medzitým vyhlásili pohotovosť, pričom nasadili 63 pracovníkov záchrannej služby. Podľa vyjadrenia predstaviteľov letiska dochádza k udalostiam tohto druhu približne každých päť rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu