Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Obama narušil plány televíznych spoločností

Barack Obama
Barack Obama

BRATISLAVA - Rozhodnutie Baracka Obamu prijať nomináciu Demokratickej strany na prezidentského kandidáta na futbalovom štadióne v Denveri, narúša plány televíznych spoločností, ktoré chcú podujatie vysielať.

Doteraz sa demokratické nominačné zjazdy konali na menších hokejových alebo basketbalových štadiónoch, avšak štadión v Denveri má kapacitu až 76-tisíc miest. Zatiaľ žiadna zo spoločností neukončila plány na pokrytie nominačného zjazdu, ktoré bude od 25. do 28. augusta.

Spoločnosti však už investovali milióny dolárov do transportu kamier, káblov a podobného vybavenia, pričom neočakávali rozhodnutie Obamu premiestniť slávnostnú nomináciu z 19-tisícového denverského Pepsi Center do niekoľkonásobne väčšieho štadiónu Invesco Field. "Bude nás to stáť viac než sme predpokladali. Teraz musíme vyriešiť, ako to zvládnuť," uviedol jeden z viceprezidentov spoločnosti CBS News Paul Friedman. "Zmena v programe a mieste vniesla do našich plánov otázky.

Vzhľadom na nové okolnosti sa na to musíme pozrieť z iného uhla, čo si vyžiada viac času a plánovania," povedala hovorkyňa spoločnosti ABC News Emily Lenzner. Rozhodnutie narušilo plány aj ďalších spoločností, medzi nimi napríklad aj stanici NBC. Obama počas kampane pre primárne voľby priťahoval veľké nadšené davy a podľa straníckych predstaviteľov miesto nominácie opäť "naštartuje" množstvo aktivistov.

Podľa lídra Demokratickej strany Howarda Deana bolo dôvodom prijať nomináciu na futbalovom štadióne v Denveri aj to, že Demokratická strana bude nominovať "kandidáta skutočnej zmeny", preto "je vhodné urobiť veľké zmeny nominačného zjazdu". Republikáni oficiálne nominujú za svojho kandidáta senátora Johna McCaina na zjazde v Minneapolise v dňoch 1. až 4. septembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu