Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Šialený čin v parku: Štyroch amerických učiteľov dobodal neznámy muž

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Štyroch amerických vysokoškolských učiteľov pôsobiacich v Číne v pondelok dobodal muž počas návštevy verejného parku Bejšan na severovýchode krajiny. Čínske ministerstvo zahraničných vecí v utorok označila prípad za "ojedinelý" a zranení sú mimo ohrozenia života. Informuje o tom správa z agentúry Reuters a stanice CNN.

Pedagógovia z Cornell College v štáte Iowa sú na partnerskom programe na štátnej univerzite Beihua v meste Ťi-lin. Rektor americkej univerzity Jonathan Brand vo vyhlásení uviedol, že škola je v kontakte so všetkými štyrmi pedagógmi.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

"Pracujeme prostredníctvom príslušných kanálov a žiadame o rozhovor s veľvyslanectvom USA o príslušných záležitostiach, aby sme zabezpečili, že zranení najprv dostanú kvalitnú zdravotnú starostlivosť a potom sa dostanú z Číny medicínsky uskutočniteľným spôsobom," napísala kongresmanka za štát Iowa Mariannette Miller-Meeksová na sieti X.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien v utorok uviedol, že podľa polície bol prípad ojedinelý a prebieha ďalšie vyšetrovanie, píše agentúra AFP.

Čína je podľa vyjadrenia hovorcu všeobecne považovaná za jednu z najbezpečnejších krajín na svete. Naďalej bude prijímať príslušné opatrenia na "účinnú ochranu bezpečnosti všetkých cudzincov v Číne," povedal hovorca a dodal, že incident neovplyvní normálny vývoj výmenných programov medzi Čínou a USA.

Čínsky prezident Si Ťin-pching sa tento rok zaviazal pozvať 50-tisíc mladých Američanov do Číny na študijné programy s cieľom posilniť medziľudské vzťahy. Podľa údajov Spojených štátov v súčasnosti študuje v Číne menej ako 900 amerických študentov v rámci výmenných pobytov, zatiaľ čo v USA študuje viac ako 290-tisíc čínskych študentov.

Viac o téme: NôžParkDobodanieUčiteliaútok USAČínaNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu