Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Trumpovi právnici sa voči verdiktu odvolajú v júli po oznámení trestu

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/Win McNamee/Pool Photo via AP)

WASHINGTON/NEW YORK - Obhajca amerického exprezidenta Donalda Trumpa Todd Blanche v noci na piatok uviedol, že jeho tím sa v júli odvolá voči odsudzujúcemu verdiktu v prípade podplácania za mlčanlivosť a s tým súvisiaceho falšovania obchodných záznamov. Informuje o tom agentúra DPA.

Porota newyorského súdu uznala Trumpa v tomto prípade vo štvrtok za vinného vo všetkých 34 bodoch obžaloby. Prípad sa týkal podplácania poroherečky Stormy Daniels (vlastným menom Stephanie Cliffordovej) výmenou za jej mlčanlivosť. Podľa výpovede 45-ročnej herečky mala s Trumpom v roku 2006, keď už bol ženatý so súčasnou manželkou Melaniou, viackrát pohlavný styk. Pred víťaznými prezidentskými voľbami v roku 2016 jej zaplatili za to, aby o tom mlčala. Exprezident bol tiež obvinený z falšovania obchodných záznamov, keď prostredníctvom svojho bývalého právnika Michaela Cohena pornohorečke pred voľbami v roku 2016 vyplatil 130.000 dolárov.

Trump, ktorého porota uznala za vinného vo všetkých 34 bodoch obžaloby, obvinenia poprel. Blanche spresnil, že jeho tím podá odvolanie v júli po tom, čo sudca Juan Merchan 11. júla vyhlási pre Trumpa trest vyplývajúci z odsudzujúceho rozsudku. Argumentovať bude okrem iného zaujatosťou poroty a nespravodlivým načasovaním procesu, píše DPA. Odsudzujúci verdikt poroty vo štvrtok privítal aj Michael Cohen, bývalý osobný právnik Trumpa, ktorý v procese vystupoval ako korunný svedok, píše agentúra AFP. "Dnes je dôležitý deň pre zodpovednosť a právny štát... Aj keď to bola pre mňa a moju rodinu náročná cesta, na pravde vždy záleží," uviedol Cohen na sociálnej sieti X.

Viac o téme: OdvolanieVerdiktPrávniciDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu