Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vladimir Putin odhalený: Minister zahraničia Lavrov prezradil tajný plán vojenského útoku Kremľa

Minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov
Minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov (Zdroj: SITA/AP/Silvia Izquierdo)

MOSKVA - Sergej Lavrov by si pravdepodobne radšej nechal tieto informácie pre seba. Ruský minister zahraničia v rozhovore prezradil tajný plán útoku vodcu Kremľa Vladimira Putina. Odborníci sú znepokojení.

Sergej Lavrov je ministrom zahraničných vecí Ruska od roku 2004. V tejto pozícii je lojálny ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi a diplomatickou cestou šíri ruskú propagandu. V súčasnosti sa však ruský minister zahraničných vecí dopustil očividnej chyby: V rozhovore s najvýznamnejšími kremeľskými propagandistami Sergej Lavrov odhalil tajný plán útoku šéfa Kremľa.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 788  (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ako informuje denník „Bild“ , minister zahraničia, ktorému na začiatku ukrajinskej vojny dali médiá neslávnu prezývku „Klamár Lavrov“, vyhlásil, že Vladimir Putin plánuje na Ukrajine demilitarizovanú zónu. Vraj na ochranu ruských osád pred útokmi ukrajinských vojsk. Očakáva sa, že zásadnú úlohu zohrá najmä mesto Charkov, ktoré Rusko už týždne intenzívne bombarduje dronmi a raketami.

Putin plánuje veľkú charkovskú ofenzívu s presunom frontovej línie

"Putin to povedal veľmi jasne, keď sa ho pýtali, ako môžeme urobiť našu krajinu bezpečnou: Musíme sa posunúť späť na líniu, z ktorej nás nemôžu zasiahnuť. Chápem, že Charkov tu nehrá poslednú úlohu," citoval Bild z rozhovoru s Lavrovom. Podľa tohto plánu by Rusko zatlačilo ukrajinskú armádu viac dozadu a posunulo frontovú líniu hlbšie do krajiny. Odborníci z amerického think tanku Institute for the Study of War (ISW) boli Lavrovovými odhaleniami znepokojení. Dospeli k záveru: "Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov signalizoval zámer Ruska dobyť mesto Charkov v budúcej významnej ruskej útočnej operácii."

Lavrov jednoznačne odmieta mierové rokovania

Podľa ISW je Sergej Lavrov prvým vysokým predstaviteľom Kremľa, ktorý otvorene označil Charkov za možný cieľ vojsk Vladimira Putina. Putinov minister vo svojom rozhovore opäť jasne odmietol možné mierové rokovania: "Sme pevne presvedčení, že musíme pokračovať v špeciálnej vojenskej operácii." Kremeľ stále opisuje ukrajinskú vojnu ako „špeciálnu vojenskú operáciu“ na denacifikáciu Ukrajiny. 

Viac o téme: UkrajinaSergej LavrovCharkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu