Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál v Izraeli: Netanjahu sa pohádal s nemeckou ministerkou! Nie sme ako nacisti

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková sa stretla s premiérom Benjaminom Netanjahuom.
Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková sa stretla s premiérom Benjaminom Netanjahuom. (Zdroj: profimedia.sk)

JERUZALEM - Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková vo štvrtok navštívila Izrael a stretla sa s premiérom Benjaminom Netanjahuom. Pritom sa mal odohrať škandál.

Správu o spore medzi spolkovou ministerkou zahraničných vecí Annalenou Baerbockovou a izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom spred niekoľkých dní ministerstvo zahraničia označilo za zavádzajúcu. Spolkové ministerstvo zahraničných vecí v piatok na platforme „X“ (predtým Twitter) napísalo, že kľúčové body v referovaní o dvojhodinovom stretnutí boli nesprávne. Rovnako sa vyjadril aj nemecký veľvyslanec v Izraeli Steffen Seibert. 

Novinár z izraelskej televíznej stanice „Channel 13“ predtým v „X“ informoval o náročnom stretnutí medzi Baerbockovou a Netanjahuom. Dôvodom vraj bolo, že Baerbockovej ukázali fotografie z pásma Gazy, na ktorých sú trhy plné jedla.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Politička Zelených následne poukázala na hlad ľudí v pobrežnej oblasti. Netanjahu vraj odpovedal, že tam neboli žiadne prípady hladu. Baerbocková mu podľa správy tiež odporučila neukazovať obrázky, pretože nezodpovedajú realite v pásme Gazy. 

Šéf izraelskej vlády zase nahlas odpovedal, že obrázky sú skutočné. "Nie sme ako nacisti," povedal Netanjahu podľa viacerých správ. V roku 1942 nechali nacisti filmový štáb nakrútiť propagandistický film s inscenovanými scénami každodenného života vo varšavskom gete. Baerbocková sa potom Netanjahua spýtala, či chce povedať, že lekári v pásme Gazy a medzinárodné médiá neinformujú pravdivo.

Baerbocková sa v stredu na svojej siedmej návšteve Izraela stretla okrem iného s Netanjahuom a prezidentom Izchakom Herzogom.

Viac o téme: IzraelBenjamin NetanjahuPásmo GazyAnnalena Baerbocková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu