Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Americká polícia zaistila neregistrovanú zbraň spisovateľky, ktorá zažalovala Trumpa

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon)

NEW YORK - Polícia ešte vo februári zaistila nezaregistrovanú zbraň spisovateľky E. Jean Carrollovej, ktorá opakovane zažalovala amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Carrollová počas výpovede v januári uviedla, že na zbraň nemá povolenie.

Carrollová v januári vypovedala v rámci súdneho procesu vedeného voči Trumpovi za žalobu za sexuálne napadnutie a urážku na cti z roku 2022. Uviedla vtedy, že má doma nezákonne držanú zbraň, píše NBC News s odvolaním sa na policajnú správu. Išlo o deväťranový revolver aj so strelivom.Carrollová zbraň odovzdala vo februári po návšteve polície u nej doma. Zostane zadržaná, kým spisovateľka nezíska príslušné povolenie pre štát New York. Carrollová a jej právnici v piatok (12. apríla) na žiadosť o vyjadrenie nereagovali.

Na základe zákonov v New Yorku môže byť osoba uznaná za vinnú z trestného činu za držanie strelnej zbrane, ktorá nie je registrovaná, píše NBC News. Hrozí za to trest odňatia slobody až na štyri roky.Súdna porota v januári tohto roka Trumpovi nariadila zaplatiť sumu 83,3 milióna dolárov, ktorá zahŕňa aj odškodné pre Carrollovú, píše NBC News. Trump to odmietol a voči verdiktu sa odvolal.

Carrollová už vlani v máji vysúdila od Trumpa odškodné vo výške päť miliónov dolárov za sexuálne napadnutie, ktorého sa mal dopustiť ešte v 90. rokoch minulého storočia. Trump to tiež odmietol a odvolal sa.

Viac o téme: SpisovateľkaPolícia USADonald TrumpZbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu