Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Útok nožom vo Fancúzsku: Zahynula jedna osoba, ďalšia utrpela zranenia

(Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ – Jedna osoba zahynula a najmenej jedna ďalšia utrpela v stredu zranenia pri útoku nožom v meste Bordeaux na juhozápade Francúzska. Informuje o tom agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na nemenovaný zdroj z polície.

Útočníkom bol muž, ktorého údajne policajti pri úteku zabili. K incidentu došlo o 20.00 h v rušnej štvrti ležiacej pri brehu rieky Garonne. Motív útoku nie je známy. Podľa jedného z policajných zdrojov zrejme nemá spojenie s terorizmom a išlo pravdepodobne o potýčku, ktorá vznikla z neznámej príčiny. Vzhľadom na nadchádzajúce olympijské hry, ktoré sa budú konať v júli a v auguste v Paríži, sa vo Francúzsku vyskytujú zvýšené obavy o bezpečnosť.

archívne video

Zábery z útoku v koncertnej sále v Moskve, ktoré ISIS zverejnil prostredníctvom svojej mediálnej siete (Zdroj: X/@OvertonLive)

Stredajší útok nožnom v Bordeaux je posledným zo série podobných smrteľných útokov, ktoré v uplynulých rokoch šokovali Francúzsko. Začiatkom februára utrpeli traja ľudia zranenia pri útoku nožom v parížskej vlakovej stanici Gare de Lyon. Polícia v tomto prípade zadržala podozrivého s psychickými problémami.

Viac o téme: NôžObeťútok FrancúzskoBordeaux
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu