Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Pri bojoch prišli o život traja policajti a 11 povstalcov

KANDAHÁR - Desiatky militantov z hnutia Taliban v noci z pondelka na utorok napadli policajnú stanicu na juhu Afganistanu, čo spustilo krvavé boje, pri ktorých zahynuli traja policajti a 11 povstalcov.

Polícia o tom informovala v utorok. Príslušníci síl dopravnej polície prišli o život v oblasti Šáh Wali Kot v juhoafganskej provincii Kandahár, povedal Ma Gul Hemat, policajný šéf susednej provincie Uruzgan.

"Dnes sme zahájili protiúder. Doteraz prišlo o život jedenásť príslušníkov hnutia Taliban, ich telá sa ostali na mieste ozbrojeného stretu," uviedol Hemat pre agentúru AFP s tým, že boje pokračujú. Šéf polície v provincii Kandahár Sajed Agha Sakeb potvrdil povstalecký útok na príslušníkov dopravnej polície operujúcich na území oboch provincií.

K útoku došlo po tom, ako afganské ozbrojené sily v spolupráci s jednotkami Severoatlantickej aliancie nedávno uskutočnili operáciu proti stovkám militantom z Talibanu, ktorí obsadili dediny v okolí mesta Kandahár.

Stalo sa tak po masovom úteku z väzenia, ktorý sa odohral 13. júna. Počas tejto operácie prišlo podľa úradných zdrojov o život takmer 100 povstalcov, väčšinu z nich tvorili bojovníci zo zahraničia napojení na al-Kájdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu