Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trump podľa prokuratúry porušil nariadenie súdu o verejných vyjadreniach

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: TASR/AP Photo/Alex Brandon)

NEW YORK - Prokuratúra v newyorskej štvrti Manhattan v piatok vyhlásila, že americký exprezident Donald Trump, ktorí čelí žalobe za údajné podplácanie, porušil zákaz vyjadrovať sa na verejnosti o pracovníkoch súdu. Na sociálnych sieťach zverejnil nepravdivé informácie sudcovej dcére, informuje agentúra AP.

Sudca Juan M. Merchan, ktorý konanie vedie, exprezidentovi v utorok nariadil zdržiavať sa vyjadrení, ktorými by útočil na svedkov, žalobcov či členov poroty. Exprezident v stredu na svojej sociálnej sieti Truth Social uviedol, že sudcova dcéra si zarába tým, že sa usiluje "dostať Trumpa" a neprávom ju obvinil, že na sociálnych sieťach zverejnila fotografiu, na ktorej je Trump za mrežami. Hovorca newyorského súdu uviedol, že Trumpove tvrdenia sú nepravdivé.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Prokuratúra v piatok uviedla, že Trump by mal byť za ďalšie porušenia nariadenia potrestaný. Exprezident môže byť uznaný za vinného z pohŕdania súdom a následne môže dostať pokutu či dokonca trest odňatia slobody, píše AP.

Súdny proces v tomto prípade sa má začať 15. apríla. Trump čelí žalobe z podplácania pornoherečky Stormy Daniels výmenou za to, aby počas kampane pred prezidentskými voľbami v roku 2016 mlčala o pomere s exprezidentom. Trump obvinenia odmieta.

Viac o téme: PorušenieNariadenieSúd USADonald TrumpVerejné vyjadrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu