Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ťažké údery Ukrajiny v Čiernom mori: Zasiahli dve lode! Putinova flotila je de facto paralyzovaná

Ukrajinci opäť útočili na Čiernomorskú flotilu.
Ukrajinci opäť útočili na Čiernomorskú flotilu. (Zdroj: X)

MOSKVA - Ukrajinská armáda tvrdo zasiahla ruskú Čiernomorskú flotilu - flotila je podľa britského ministra obrany „funkčne neaktívna“.

Ukrajinská armáda podnikla niekoľko útokov na ruskú Čiernomorskú flotilu, čím flotilu v podstate ochromila, uvádza správa denníka Telegraph. "Putinova pokračujúca nezákonná okupácia Ukrajiny stojí vysokú cenu ruskú Čiernomorskú flotilu, ktorá je teraz nefunkčná," uviedol podľa zdroja britský minister obrany Grant Shapps.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 760 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ruská Čiernomorská flotila, ktorá sa podľa správy plaví po Čiernom mori od roku 1783, je teraz nútená stiahnuť svoju flotilu do prístavu. Dokonca sa tam potápajú aj Putinove lode, hovorí Shapps.

Ukrajinské sily ničia ruské vojnové lode

Ukrajinské sily v nedeľu zničili v Čiernom mori dve veľké ruské vojnové lode Jamal a Azov, ako aj ďalšie zariadenia používané moskovským námorníctvom na anektovanom polostrove Krym. Čiernomorská flotila stratila od invázie vo februári 2022 takmer štvrtinu svojich vojnových lodí.

Hovorca ukrajinskej armády potvrdil úspešné útoky: „Obranné sily úspešne zasiahli vyloďovacie lode Jamal a Azov, komunikačné centrum a niekoľko infraštruktúrnych zariadení ruskej Čiernomorskej flotily.“ Ruskom vymenovaný regionálny predstaviteľ potvrdil veľký ukrajinský nálet a informoval, že nad čiernomorským prístavom Sevastopoľ bolo vypustených viac ako 10 rakiet. Pri útoku boli podľa Telegraphu použité aj rakety Storm Shadow, ktoré Spojené kráľovstvo dodáva Kyjevu od mája 2023.

Viac o téme: útok UkrajinaČiernomorská flotila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu