Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vladimir Putin varuje pred svetovou vojnou: Generál NATO chce ukončiť inváziu Kremľa na Ukrajine so 60 000 vojakmi

Francúzsky generál Pierre Schill
Francúzsky generál Pierre Schill (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Aký dopad by mal tento prístup na Putinovu vojnu na Ukrajine? Generál jednej krajiny NATO teraz vyhlásil, že vojenská aliancia by mohla vo veľmi krátkom čase poslať na Ukrajinu 60 000 vojakov.

Vladimir Putin vedie vojnu proti Ukrajine už viac ako dva roky. Koniec bojov je v nedohľadne. Putin nedávno povedal, že by bolo smiešne, keby Rusko teraz začalo rokovať s Ukrajinou len preto, že jej došla munícia. Treba predpokladať, že cieľom šéfa Kremľa zostáva podrobenie Ukrajiny. Medzitým sa v rámci niektorých krajín NATO diskutuje o možnosti rozmiestnenia pozemných jednotiek na Ukrajine.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 756 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Francúzsky generál chce umiestniť pozemné jednotky na Ukrajine

Je to myšlienková hra, ktorá podnietila Vladimíra Putina k jasnému varovaniu. Nemožno vylúčiť komplexný konflikt s NATO a v tomto prípade by bol svet už len krôčik od tretej svetovej vojny, povedal v Moskve ruský prezident. Pre generála Pierra Schilla, šéfa francúzskych pozemných síl, zjavne nie je dôvod nechať sa odstrašiť. Prostredníctvom denníka „Le Monde“ teraz oznámil, že jeho krajina je pripravená umiestniť pozemné jednotky na Ukrajine.

60 000 vojakov NATO v boji proti Putinovi na Ukrajine

Schill tvrdí, že francúzske jednotky sú „pripravené“ na „najtvrdšie misie“ a dokážu „odraziť akýkoľvek útok na Francúzsko“. Vysvetľuje, že Francúzsko by mohlo v priebehu niekoľkých dní zmobilizovať 20 000 vojakov na podporu Ukrajiny. Ak vezmeme do úvahy ostatné spojenecké jednotky nasadené po boku Francúzov, tento počet by sa mohol zvýšiť až na 60 000. "Ak chcete mier, musíte sa pripraviť na vojnu. Problémové miesta sa množia a predstavujú riziko špirály alebo expanzie," píše generál vo svojom článku.

Napriek diskusiám členov francúzskej vlády (zatiaľ) neexistujú žiadne plány na vyslanie krajiny alebo iných členov NATO na Ukrajinu. Francúzsky prezident Emmanuel Macron nedávno zvažoval vyslanie francúzskych vojakov na Ukrajinu. Navrhol rozhovory medzi niekoľkými krajinami NATO, ktorých sily by mohli byť umiestnené na Ukrajine, aby pôsobili ako výcvikové a poradné sily, ale nie ako bojové jednotky.

Viac o téme: NATOFrancúzskoUkrajinaPierre Schill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu