Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poľskí poľnohospodári plánujú opäť štrajkovať: Vo Varšave sa zíde zrejme rekordný počet

Poľskí poľnohospodári  protestujú na traktoroch proti enviromentálnej politike EÚ a dovozu poľnohospodárskych výrobkov zo susednej Ukrajiny
Poľskí poľnohospodári protestujú na traktoroch proti enviromentálnej politike EÚ a dovozu poľnohospodárskych výrobkov zo susednej Ukrajiny (Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Vo Varšave sa zídu nespokojní poľnohospodári, ktorí už niekoľko týždňov protestujú proti klimatickej politike EÚ alebo dovozu lacnejšej produkcie z Ukrajiny. Podľa organizátorov štrajku môže tentoraz do poľskej metropoly prísť až 150-tisíc nespokojných farmárov.

Dopoludnia sa vydajú na asi 1,5 kilometra dlhý pochod od sídla premiéra Donalda Tuska k sídlu Sejmu, dolnej komory parlamentu. Polícia účastníkov protestu upozornila, že do časti Varšavy platí zákaz vjazdu traktorov. Na niektorých okrajoch mesta chcú roľníci zablokovať hlavné cestné ťahy. Ich akciu plánujú podporiť poľovníci a lesníci.

archívne video

Farmári a poľnohospodári protestovali na hraničnom priechode Trstená - Chyžné (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Varšava protest poľnohospodárov zažila naposledy minulý utorok, keď centrom mesta prešlo podľa polície asi 10-tisíc ľudí. Poľnohospodári v Česku plánujú vo štvrtok demonštrovať v Prahe.

Viac o téme: DovozProtestPoľnohospodáriFarmáriPoľskoUkrajinaVaršavaEurópska úniaKlimatická politika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu