Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia zatkla štyroch ľudí pre podozrenie z plánovania útoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgická polícia v nedeľu zatkla jednu dospelú a tri maloleté osoby v súvislosti so správami, ktoré si navzájom posielali o údajnom sprisahaní s cieľom džihádistického útoku, uviedli tamojšie médiá. Informuje agentúra AFP.

Štvoricu podozrivých polícia zatkla v čase, keď uskutočňovala razie na rôznych adresách v metropole Brusel, ako aj v mestách Ninove, Charleroi a Liege, spresnili stanice RTBF a HLN. Pri raziách neobjavili žiadne zbrane ani explozíva.Belgická federálna prokuratúra tieto informácie doposiaľ nekomentovala.

archívne video

Muž podpálil senník vo Vrbovciach (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj )

Belgické úrady však zostávajú v stave najväčšej pohotovosti od džihádistických útokov samovražedných atentátnikov, pri ktorých v roku 2016 prišlo o život 32 ľudí. Došlo vtedy k výbuchom na bruselskom letisku i v mestskom systéme metra.

Uuniský občan zastrelil dvoch švédskych futbalových fanúšikov

Vlani v októbri zastrelil tuniský občan dvoch švédskych futbalových fanúšikov v Bruseli. Útočníka neskôr smrteľne postrelila polícia, pripomína AFP. Podľa stanice RTBF došlo v nedeľu k zatýkaniu v rámci policajnej operácie zameranej na pátranie po potenciálne násilníckych osobách s väzbami na islamistický extrémizmus ."Vyšetrovanie preukázalo, že títo ľudia plánovali vykonanie teroristického útoku," uviedol pre webovú stránku HLN hovorca federálnej prokuratúry Eric Van Der Sypt. "Tieto plány zatiaľ neboli veľmi konkrétne, stále však dostatočne závažné na to, aby sme ich zatkli a vypočúvali," dodal.
 

Viac o téme: Plánovanieútok PolíciaBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu