Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Intímna spoveď talianskej premiérky Meloniovej: Prehovorila o svojich nesplnených snoch

Giorgia Meloniová prehovorila o svojich nesplnených snoch. Zobraziť galériu (5)
Giorgia Meloniová prehovorila o svojich nesplnených snoch. (Zdroj: profimedia.sk)

RÍM - Kedysi chcela byť speváčkou či volejbalistkou. Ale nič z toho sa nestalo; teraz je predsedníčkou vlády Talianska. Giorgia Meloniová v utorok na večeri so zahraničnými korešpondentmi nechala dôverne nahliadnuť do svojho života.

„Chcela som byť speváčka, ale nemám hlas. Chcela som hrať za národný volejbalový tím, ale som trpaslík. Chcela som sa stretnúť s Michaelom Jacksonom, ale zomrel priskoro.“ Medzi jej sny určite nepatrilo stať sa premiérkou, vtipkovala šéfka postfašistickej strany Fratelli d'Italia.

archívne video

Líderka strany Bratia Talianska Giorgia Meloniová so svojimi priaznivcami (Zdroj: Facebook/Giorgia Meloni)

Meloniová (47) povedala, že sa naučila po anglicky sama vďaka svojej láske k Michaelovi Jacksonovi, "pretože som chcela pochopiť, čo rozprával vo svojich piesňach." Šéfka vlády priznala, že nebola optimistická osobnosť. „Pre mňa je pohár vždy poloprázdny, ale keďže si predstavujem najhorší možný scenár, dokážem si poradiť so všetkými ostatnými situáciami,“ vysvetlila šéfka vlády, ktorá je vo funkcii od októbra 2022.

Giorgia Meloniová prehovorila o svojich nesplnených snoch.
Zobraziť galériu (5)
Giorgia Meloniová prehovorila o svojich nesplnených snoch.  (Zdroj: Instagram/giorgiameloni)

Má veľa negatívnych stránok, ale nemá to, čo považuje za najničivejšiu vlastnosť politika – ješitnosť. "V skutočnosti som človek, ktorý sa rád smeje, najmä na sebe," povedala Meloniová.

Intímna spoveď talianskej premiérky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Nie som rada premiérkou"

Talianka hovorila aj o svojej politickej kariére, ktorú začala ako 15-ročná ako aktivistka v mládežníckej organizácii neofašistickej strany Movimento Sociale Italiano (MSI) v Ríme. „Som človek, ktorý dve tretiny svojho života strávil v politickej angažovanosti a stále ju považujem za najvýnimočnejšiu formu občianskej angažovanosti, aká existuje. Nepáči sa mi byť vo funkcii premiéra a práve preto by som tu mohla zostať dlhšie ako ostatní," povedala Meloniová.

Viac o téme: SpoveďGiorgia Meloniová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu