Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šok pre europoslankyňu: V Štrasburgu ju údajne napadol muž, hodil po nej barlu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Jean-Francois Badias)

ŠTRASBURG - Taliansku europoslankyňu Alessandru Mussoliniovú podľa jej vlastných slov v pondelok napadli na ulici v Štrasburgu, informuje o tom správa z agentúry APA.

Šesťdesiatjedenročná vnučka niekdajšieho fašistického diktátora Benita Mussoliniho na sociálnych sieťach zdieľala video, podľa ktorého ju v pondelok vo večerných hodinách v uliciach východofrancúzskeho Štrasburgu napadol muž hovoriaci po taliansky. Útočník mal do nej hodiť barlu.

archívne video

Europoslankyňa Monika Beňová vyčistila žalúdok kolegom v Štrasburgu (Zdroj: Facebook/Monika Beňová)

Mussoliniová sa ako poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) v pondelok zúčastňovala na pravidelnom plenárnom zasadnutí v Štrasburgu. Spomínaný videozáznam nahrala na svoj mobilný telefón.

"Bola som napadnutá mužom, ktorý hovoril po taliansky. Vykrikoval množstvo šialených urážok. Mal akúsi barlu a hodil ju po mne... Je príliš veľa násilia," sťažovala sa vo videu Mussoliniová. Talianska vládna pravicová strana Bratia Talianska vyjadrila s europoslankyňou solidaritu a celý incident odsúdila, píše APA. Rovnako urobili aj iní talianski politici.

Alessandra Mussoliniová je dcérou Mussoliniho syna Romana a jeho prvej manželky Marie Scicoloniovej, sestry talianskej filmovej hviezdy Sophie Lorenovej, spresňuje AFP. Za sebou má dlhú politickú kariéru; za poslankyňu v Ríme ju zvolili už v roku 1992. V roku 2019 sa stala europoslankyňou. V júnových voľbách do Európskeho parlamentu bude opäť kandidovať za pravicovo konzervatívnu stranu Forza Italia expremiéra Silvia Berlusconiho, ktorý zomrel vlani.

Viac o téme: Neznámy mužEuroposlankyňaBarlaTalianskoŠtrasburgAlessandra MussoliniováNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu