Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ruský propagandista prezradil, ktoré európske krajiny sú hodné útoku: Je tam čo zachraňovať!

(Zdroj: X/Gerashchenko_en)

MOSKVA – Ruský propagandista Vitalij Treťjakov v miestnej štátnej televízii uviedol, že ruského útoku je „hodné“ iba Francúzsko a Taliansko. Podľa jeho slov sa v týchto krajinách sústredí kultúrne bohatstvo. Útoky pritom opísal ako záchranu.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 688 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko časť debaty zverejnil vo štvrtok na sociálnej sieti X. Debata sa zaoberala útokom Ruska na NATO a Európsku úniu. „Čo by prinieslo dobytie Amsterdamu, kde je všade kokaín? Čo by tam naše jednotky robili? Bojovali proti obchodu s drogami?“ reagoval Treťjakov, profesor Moskovskej štátnej univerzity M. V. Lomonosova, na margo ruských útokov.

Na otázku moderátora, či Rusku nebude útočiť na krajiny, ktoré dovoľujú legálne užívanie drog, Treťjakov odpovedal, že ide o selektívny výber. „Všade je niečo legalizované, ako pedofília, LGBTI. Prečo by sme na nich útočili? Aby sme im priniesli slušné morálne štandardy, pretože ich znížili?“ reagoval Treťjakov. O útoku pritom hovorí ako o záchrane.

Napokon dodal, že „hodné“ útokov je len Francúzsko a Taliansko. Dôvodom podľa ruského propagandistického politológa je, že práve v týchto krajinách sa sústredí európske kultúrne bohatstvo. „Tam je čo zachraňovať,“ dodal Treťjakov. Geraščenko, ktorý zverejnil časť debaty na sociálnej sieti, v príspevku dodal, že spomenuté európske krajiny by sa mali mať na pozore.

Viac o téme: útok RuskoTalianskoNATOFrancúzskoPropagandista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu