Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia zadržala 30 osôb podozrivých z účastí na obchodovaní s deťmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RABAT - Marocká polícia zadržala v meste Fás na severe krajiny 30 ľudí podozrivých z účasti na obchodovaní s novorodencami. Uviedli to marocké štátne médiá, informuje správa agentúry AFP.

Medzi zadržanými sú ochrankári, lekár, dve zdravotné sestry, zdravotníci aj sprostredkovatelia, napísala marocká štátna tlačová agentúra MAP s odvolaním na nemenovaný bezpečnostný zdroj. Počet novorodencov, s ktorými skupina údajne obchodovala, nie je známy. 

archívne video

Policajtom sa podarilo rozložiť drogový gang. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Viacerí zo zadržaných sú podozriví "zo sprostredkovania predaja novorodencov od slobodných matiek... rodinám, ktoré si chcú adoptovať opustené deti", priblížil zdroj. Ďalšie osoby boli zadržané za údajné branie úplatkov "od pacientov a ich rodín za termín konzultácie a za vydávanie lekárskych potvrdení s nepravdivými údajmi", dodal.

Zásah polície v spolupráci s marockou tajnou službou viedol aj k zaisteniu "liekov na predpis, liečiv, ktoré nie sú na predaj, zdravotníckeho vybavenia a peňažnej hotovosti" v domoch podozrivých, povedal zdroj agentúry MAP.

Viac o téme: DetiPodozrivíObchodovaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu