Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Rozsiahly požiar na ubytovni! Hlásia ranených: Na miesto smerujú tri záchranné vrtuľníky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

KRALUPY NAD VLTAVOU - Hasiči zasahujú pri požiari ubytovne v Kralupoch nad Vltavou na Bořivojovej ulici, záchranári ošetrili podľa posledných informácií celkovo sedem ľudí, väčšinu na mieste. Všetci zranení boli pri vedomí. Dve pacientky prepravili posádky do barokomory, jednu ženu letecky. Všetci ľudia sú z budovy evakuovaní, oznámila ČTK hovorkyňa záchrannej služby Monika Nováková. Požiar je pod kontrolou, informovali stredočeskí hasiči.

aktualizované 14:24

Jednu pacientku previezla sanitka do pražskej nemocnice na Homolke, druhú prepravil vrtuľník do nemocnice v Moste. Dvaja zranení muži sa ľahko nadýchali splodín. Päť ľudí podľa hovorkyne podpísalo negatívny reverz. Vážne zranené ženy podstúpia liečbu v barokomori, kde za pôsobenia zvýšeného tlaku a súčasného dýchania stopercentného kyslíka prebieha regenerácia tkanív, ktoré poškodilo napríklad vdýchnutie dymu.

"Prešli sme všetky bytové jednotky, vo vnútri sa nikto nenachádza. Máme nahlásenú lokalizáciu požiaru, "uviedli hasiči. Evakuačný autobus by mal zabezpečiť, že ľudia, ktorí museli objekt opustiť, nezostanú v mraze. Okolie budovy je kvôli zásahu záchranných zložiek uzavreté.

aktualizované 13:35

"Vykonávame prieskum všetkých bytových jednotiek, aby sme si boli istí, že vo vnútri nikto nezostal. Zásah prebieha, " uviedli stredočeskí hasiči. Dodali, že tam mieri aj evakuačný autobus, aby ľudia, ktorí museli objekt opustiť, nezostávali v mraze. Okolie budovy je kvôli zásahu záchranných zložiek uzavreté.

Požiar bol ohlásený pred 13.00 h. Operačné stredisko záchranárov najskôr vyslalo štyri záchranárske posádky, lekára a dva vrtuľníky, neskôr rozhodlo ešte o vyslaní tretieho vrtuľníka. "Trauma plán nebol spustený," doplnila Nováková.

archívne video

Požiar v spaľovni odpadov na Jilemnického ulici v Prešove (Zdroj: TASR/František Iván)

Viac o téme: PožiarČeskoUbytovňaZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu