Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Česku horel dom s opatrovateľskou službou: Zranili sa štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VETROVÉ - Štyria ľudia sa dnes zranili pri požiari domu s opatrovateľskou službou vo Vetrovej v Českokrumlovsku, jeden človek je popálený. ČTK to povedal krajský policajný hovorca Milan Bajcura. Hasiči a policajti vyviedli z domu 12 ľudí. Hasiči majú už požiar pod kontrolou, príčinu zisťujú. Na mieste je zástupca mesta, ktorý rieši náhradné ubytovanie, uviedli juhočeskí hasiči na sieti X. Hovorkyňa Zdravotníckej záchrannej služby Juhočeského kraja Zuzana Fajtlová nechcela počty zranených a závažnosť poranení zatiaľ komentovať.

"Čísla nie sú konečné," uviedla. Požiar v dome, ktorý je v ulici na Žofíne, vypukol krátko po 17.30 h. "Spoločne sme vyviedli z domu dvanásť osôb, z nich sú štyria zranení. Nadýchali sa splodín, "povedal Bajcura.

archívne video

Požiar v spaľovni odpadov na Jilemnického ulici v Prešove (Zdroj: TASR/František Iván)

Požiar vznikol v byte, ktorý je na prvom poschodí domu, rozšíril sa po celom poschodí. Zo "silne zafajčeného domu" evakuovali hasiči a policajti 12 ľudí, z nich sú štyria zranení. Bajcura povedal, že jeden človek je popálený a je možné, že ho bude potrebné letecky prepraviť do Prahy. Ďalších zranených ošetria zrejme v Budějovickej nemocnici.

Hasiči vyhlásili druhý stupeň požiarneho poplachu

Požiar už majú pod kontrolou, lokalizovali ho o 18:07. Na mieste je sedem cisterien a automobilová plošina. Hasiči zasahovali v dýchacej technike. "Teraz budeme dohášať a odvetravať," uviedli na sieti X po 18:00.

Polícia a hasiči budú zisťovať, za akých okolností začalo horieť, povedal Bajcura. Na mieste je šesť pozemných posádok záchranárov a vrtuľník leteckej záchrannej služby. Mieria tam ďalšie dve pozemné posádky, uviedla Fajtlová. Zasahujú profesionálni hasiči z Krumlova a dobrovoľní hasiči z Vetrní, Rožmberka nad Vltavou a Hořic na Šumave.

Viac o téme: PožiarHasičiČeskoZraneniaOpatrovateľská služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu