Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Česká polícia je v pozore: Po masakri v Prahe rieši ďalšie vyhrážky! Teraz je rad na mne, napísal anonym

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Už to je pomaly týždeň, čo celým svetom otriasol masaker na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. Šialený mladík z budovy univerzity strieľal do ľudí, pričom počas besnenia zabil 14 osôb a vyše 20 zranil. Českí policajti ale v súčasnosti riešia ďalšie nebezpečné vyhrážky. Anonym totiž napísal, že bude ďalší.

21. decembra sa do histórie Prahy zapíše ako čierny deň. Práve v tento deň, len tri dni pred Vianocami, zastrelilútočník David K. na filozofickej fakulte 14 ľudí a následne spáchal samovraždu. Zranenia utrpelo ďalších 25 osôb. Páchateľom bol 24-ročný študent univerzity, ktorý predtým zabil svojho otca a má na svedomí aj vraždu muža a jeho dvojmesačnej dcéry v Klánovickom lese.

Archívne VIDEO Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

Česko si v sobotu štátnym smútkom pripomenulo obete. Štátne vlajky na úradoch a inštitúciách boli spustené na pol žrde spoločne s čiernymi zástavami. Bohoslužby pripomínajúce obete útoku sa konali po celej krajine, napríklad aj v Katedrále sv. Petra a Pavla v Brne či v ostravskej katedrále Božského Spasiteľa.

Avšak, po besnení mladého útočníka k obdobným činom sympatizovali ďalší ľudia. Len za prvý sviatok vianočný (pondelok 25. decembra) riešili pražskí kriminalisti celkovo 7 prípadov nebezpečného vyhrážania. Zvyčajne boli písané anonymne, pričom potenciálni útočníci tvrdili, že "teraz je rad na mne", a podobne. Iní, naopak, schvaľovali útok na Filozofickej fakulte. Česká polícia o tom informovala na sociálnej sieti X. Ako dodali, väčšina prípadov týchto hrdinov už bola identifikovaná. 

Ako ďalej pripomenuli, nevhodné vyjadrovanie tohto ohavného činu môže byť klasifikované ako trestný čin. "V celej republike do dnešného dňa riešime viac, ako 50 najrôznejších poznatkov, najčastejšie z prostredia sociálnych sietí. Tie sa spravidla týkajú šírenia poplašnej správy, nebezpečného vyhrážania alebo schvaľovania trestného činu," uzavreli. 

 

Viac o téme: PrahaŠírenie poplašnej správyČeská políciaMasaker v PraheNebezpečné vyhrážanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu