Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na tanker zaútočil pri brehoch Indie dron odpálený z Iránu, uvideol Pentagón

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/John Pitcher)

WASHINGTON - Na tanker prevážajúci chemické produkty zaútočil v sobotu pri brehoch Indie dron odpálený z Iránu, uviedlo v noci na nedeľu americké ministerstvo obrany.

"Na tanker zaútočil jednosmerný útočný dron odpálený z Iránu," uviedol Pentagón s tým, že útok sa odohral približne o 10.00 h miestneho času (7.00 h SEČ) a nikto pri ňom nezahynul. Dodal, že tanker patrí Japonsku.Agentúra AFP niekoľko hodín pred zverejnením správy Pentagónu informovala o dronovom útoku na tanker prevážajúci chemické produkty v Indickom oceáne približne 200 námorných míľ juhozápadne od prístavného mesta Veraval ležiaceho na severozápade Indie.

Podľa informácií britského námorníctva mal tento tanker bližšie nešpecifikovanú súvislosť s Izraelom.emenskí povstalci v posledných týždňoch začali útočiť raketami alebo dronmi na lode vlastnené izraelskými spoločnosťami alebo na tie, ktoré smerujú do izraelských vôd alebo prístavov. Týmto spôsobom podporujú palestínske militantné hnutie Hamas vo vojne proti Izraelu.

Medzinárodná koalícia

Spojené štáty začiatkom tohto týždňa oznámili vytvorenie medzinárodnej koalície na ochranu obchodných lodí plaviacich sa po Červenom mori, cez ktoré prechádza jedna z najdôležitejších námorných trás na prepravu ropy.

Viac o téme: TankerúrokIránPentagónDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu