Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemecké orgány dostali informácie o plánovanom útoku na kolínsku katedrálu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Monika Skolimowska/dpa +++ dpa-Bildfunk +++)

KOLÍN NAD RÍNOM - Nemecké bezpečnostné orgány dostali informácie, že islamistická skupina pravdepodobne plánovala na Silvestra útok na katedrálu v meste Kolín nad Rýnom.

Aktualizované 11:45

Nemecké úrady zatiaľ nezadržali žiadne osoby v súvislosti s informáciou o plánovanom silvestrovskom útoku na katedrálu v meste Kolín nad Rýnom. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním na nemenované bezpečnostné zdroje.Nemecká polícia uviedla, že zvýšila bezpečnostné opatrenia v Kolínskom dóme po obdržaní informácii o plánovaní útoku na Silvestra zo strany islamistickej skupiny. Za ďalší možný cieľ útoku označili úrady kostol v rakúskej metropole Viedeň.

"Tento útok sa týka Silvestra, no už dnes večer urobíme všetko pre to, aby sme zabezpečili bezpečnosť návštevníkov tejto katedrály na Štedrý večer," uviedol hovorca kolínskeho kriminálneho úradu Micheal Esser.Polícia sa domnieva, že za plánovaným útokom stojí skupina napojená na regionálnu odnož extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) Chorásán. Za ďalší možný cieľ útoku označila polícia kostol v rakúskom hlavnom meste Viedeň.

Sprísňujú opatrenia

Nemecký denník Bild informoval, že špeciálne jednotky už zadržali prvé podozrivé osoby vo Viedni aj v Kolíne nad Rýnom.Nemecká aj rakúska polícia krátko pred zverejnením týchto informácií uviedli, že sprísňujú opatrenia vzhľadom na možné teroristické útoky počas vianočných sviatkov a Silvestra. Návštevníkov podujatí a bohoslužieb polícia vyzvala, aby si so sebou vzali preukaz totožnosti s fotografiou a prišli skôr ako zvyčajne.
 

Viac o téme: PlánKatedrálaútok Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu