Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšia rana pre Prahu, na letisku Václava Havla nahlásili bombu! Na mieste zasahuje polícia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky)

PRAHA - Neznámy muž nahlásil bomby na pražskom Letisku Václava Havla. Prevádzka letiska zatiaľ nebola obmedzená, na mieste zasahujú policajti. Uviedla to česká polícia, informujeme podľa správy spravodajského portálu Novinky.cz.

archívne video

Obchodné centrum Central v Bratislave je po nahlásení bomby krátko popoludní opäť v prevádzke (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Anglicky hovoriaci muž oznámil umiestnenie 'piatich bômb' na Letisku Václava Havla. V súčasnosti tam prebieha bezpečnostné opatrenie a prosíme cestujúcich o trpezlivosť a rešpektovanie pokynov policajtov," napísala polícia v príspevku na sociálnej sieti X. Prevádzka letiska podľa polície nebola obmedzená. "Skúšame zistiť, či sa tam náhodou nenachádza volajúci," dodala.

Portál Novinky.cz s odvolaním na svedkov napísal, že polícia evakuovala cestujúcich z terminálu 2 pražského letiska. Potvrdilo to aj letisko s tým, že v priestoroch daného terminálu bola nahlásená bomba. Polícia ČR následne krátko pred 18.00 h oznámila, že výbušné systémy na letisku pyrotechnici nenašli. "Po volajúcom budeme ďalej pátrať. A to aj v rámci trestného stíhania," napísala. Letisko Václava Havla v príspevku na sociálnej sieti X uviedlo, že prevádzka celého letiska bola po pyrotechnickej kontrole evakuovaného terminálu 2 znovu obnovená za zvýšených bezpečnostných opatrení.

Viac o téme: ČeskoBombaPolícia Letisko Václava Havla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu