Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prvá dáma Českej republiky založila nadačný fond: Chce pomáhať deťom, samoživiteľom a seniorom

Eva Pavlová a Petr Pavel Zobraziť galériu (2)
Eva Pavlová a Petr Pavel (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová )

PRAHA - Prvá dáma ČR Eva Pavlová založila so svojimi spolupracovníkmi nadačný fond, ktorý sa bude zameriavať na poskytovanie pomoci v rôznych oblastiach spoločnosti. Za prioritné označila tri – deti, samoživiteľov a seniorov. Uviedla to na svojom novom webe.

archívne video

Pavel na Pražskom hrade privítal slovenskú prezidentku Čaputovú (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

Manželka českého prezidenta sa podľa svojich slov rozhodla využiť príležitosť prispieť k lepšej budúcnosti. "Mojím cieľom je posilňovať rodinné hodnoty, podporovať samoživiteľov, seniorov a deťom pomáhať nájsť cestu k zdravšej a šťastnejšej spoločnosti," vysvetlila svoj zámer Pavlová.

Eva Pavlová a Petr Pavel
Zobraziť galériu (2)
Eva Pavlová a Petr Pavel  (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

Deti a mládež chce podporovať vo vzdelávaní a rozvoji, samoživiteľom chce pomáhať v každodenných výzvach a pre seniorov by chcela dosiahnuť zlepšenie kvality ich života. Dodala, že fond zároveň podporuje mladých ľudí s inovatívnymi projektami, ktoré majú pozitívny vplyv na celú spoločnosť. "Naše ciele sú ambiciózne, ale s vašou podporou sú dosiahnuteľné. Spoločne otvárame dvere novým možnostiam a poskytujeme podporu tým, ktorí ju najviac potrebujú," načrtla prvá dáma ČR.

Nadačný fond vznikol 11. novembra. Pavlová ho založila so svojimi spolupracovníkmi Evou Ridvalovou a Josefom Blahom. Okrem pripravovaných charitatívnych aktivít budú peniaze získavať aj od darcov na transparentný účet, ktorý je zverejnený na webe.

Viac o téme: PomocDetiČeskoSenioriNadačný fondEva Pavlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu