Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žena prišla na MRI vyšetrenie s nabitou zbraňou: Tá v tuneli vystrelila a trafila ju do zadku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Image)

MADISON - Vyšetrenie magnetickou rezonanciou je pre niektorých ľudí strašiakom. Ale istá žena v USA to zrejme prehnala so sebaobranou, pretože do skenera magnetickej rezonancie vzala nabitú strelnú zbraň.

Problém je v tom, že magnetická rezonancia využíva magnetické polia na vytváranie obrazov vnútra ľudského tela. V skutočnosti platí prísny zákaz nosenia kovu do vyšetrovacieho tunela. Pacienti sú zvyčajne pozorne skontrolovaní a vyžaduje sa, aby odstránili všetok kov zo svojho tela.

archívne video

Mikulášska kvapka krvi v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach (Zdroj: TASR/František Iván)

V tomto prípade sa rutinné vyšetrenie zmenilo na hroznú nehodu: Spúšť strelnej zbrane sa uvoľnila a vystrelila guľku priamo do zadku pacientky. „Pacientka utrpela strelnú ranu v oblasti pravej časti zadku,“ uvádza sa v správe, ktorú v júli podala poisťovňa FDA (Úrad pre zdravotnícke pomôcky v USA a dodržiavanie predpisov o radiačnej bezpečnosti).

Nie je jasné, ako mohla 57-ročná žena priniesť zbraň do miestnosti s magnetickou rezonanciou. Pred vstupom do miestnosti bola rutinne skontrolovaná na prítomnosť kovových predmetov a hlásila, že na sebe žiadne nemá, uvádza sa v správe.

Napriek všetkým preventívnym opatreniam nie sú nehody spôsobené MRI prístrojmi ani zďaleka zriedkavé.

V októbri utrpela zdravotná sestra v nemocnici v San Franciscu pomliaždeniny po tom, čo bola zachytená medzi prístrojom na magnetickú rezonanciu a nemocničným lôžkom – a magnet ju do prístroja prudko vtiahol.

V januári bol v nemocnici v São Paule zabitý brazílsky právnik po tom, čo mu vystrelila pištoľ, ktorú mal na páse, a vystrelila mu guľku do žalúdka.

Viac o téme: Magnetická rezonanciaMRIZbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu