Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Namiesto rozprávky prišlo rozčarovanie: Z dubajského princa sa vykľul podvodník, Češka mu poslala tisíce eur

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

PROSTĚJOV – Internet je plný informácii a je len na nás, ktorej sa rozhodneme veriť. Niektorí sa tento priestor snažia využiť na svoj prospech a to často za hranicami zákona. Na internete môžete byť ktokoľvek. Keď vám začne písať bohatý princ z arabského sveta, asi nie je všetko v poriadku. Istej žene z Prostějova to očividne nevadilo. Daň za dôveru bola krutá.

archívne video

Podvodník pripravil 91-ročnú seniorku o 7-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Mesto Prostějov sa nachádza na Morave neďaleko Brna. Žije v ňom istá žena (polícia odmietla poskytnúť totožnosť), ktorá si skutočne myslela, že si píše cez sociálnu sieť s princom z Dubaja. Informujú o tom Novinky. Tento "princ" ako sám seba nazval muž na internete, si časom získal nielen jej sympatie, ale dokonca aj hlboké city. 

Časom poslala obyvateľka Prostějova "dubajskému princovi" takmer 74-tisíc eur. Ich komunikácia však bola celkom čerstva. Veď písať si začali len v júni tohto roku. Výmena informácii prebiehala najprv s princom a neskôr s inými osobami v češtine a angličtine. 

Namiesto rozprávky prišlo rozčarovanie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

O prípade informovala vo štvrtok 8. decembra policajná hovorkyňa Miluša Zajícová. Polícia odmietla poskytnúť médiám aj vek poškodenej. City a vidiny cesty do Dubaja ju presvedčili, aby začala na neznáme účty postupne posielať rôzne sumy peňazí. Čím dlhšie si so svojím princom písala, tým boli finančné čiastky vyššie. Polícia ČR sa dopátrala k tomu, že poškodená poslala neznámemu človeku takmer 73 800 eur.   

Ľahká obeť

Prípad napokon prevzali policajní kriminalisti. "Pri preverovaní prípadu sme zistili, že poškodená je veľmi aktívna na sociálnych sieťach, preto sa ponúka možnosť, že si ju páchateľ vyhliadol práve tu, a následne ju oslovil na základe jej komentárov k celospoločenskému dianiu a názorového zmýšľania. Na základe týchto zdieľaných informácií môže páchateľ svoju korisť lepšie spoznať a využiť ich pre svoj účel, ktorým bolo v tomto prípade získanie finančných prostriedkov," popísala na záver Zajacová.

Viac o téme: PodvodInternet BrnoČeská republikaProstějovKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu