Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Rukojemníci sa usmievali a mávali teroristom z Hamasu: Dnes už vieme krutú pravdu, prečo to robili

Rukojemníčka máva a usmieva sa na únoscov z Hamasu.
Rukojemníčka máva a usmieva sa na únoscov z Hamasu. (Zdroj: X)

JERUZALEM - Zábery boli šokujúce: Keď boli prepustení, rukojemníci sa na únoscov usmievali a zdvorilo mávali na rozlúčku. Teraz je všetko jasné: Príčinou boli drogy.

Úžasné scény boli nevysvetliteľné – až doteraz. Keď Hamas pred týždňom prepustil skupinu izraelských rukojemníkov, ľudia pri lúčení mávali a usmievali sa. Palestínski priaznivci tvrdili, že zábery ukazujú, že s väzňami sa "zaobchádzalo dobre", ale Izraelčania uviedli, že pravda je úplne iná. Únoscovia prinútili rukojemníkov mávať.

Hamas naďalej využíva civilnú infraštruktúru ako teroristické centrum. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Skutočný dôvod reakcie rukojemníkov teraz odhalil Hagar Mizrahi z izraelského ministerstva zdravotníctva. Únoscovia im vraj podali sedatívum, aby pôsobili pokojne a uvoľnene.

Zlé zaobchádzanie bolo zdokumentované

Podľa Times of Israel Mizrahi počas stretnutia so zdravotným výborom Knessetu prezradil, že liekom bol klonazepam. Výsledkom bolo, že rukojemníci vyzerali šťastne a optimisticky, aj keď počas 50 dní ich zajatia utrpeli fyzické týranie a psychický teror zo strany radikálnej islamskej teroristickej skupiny.

Mnohé z vojnových zločinov spáchaných únoscami zdokumentovali rukojemníci, povedal Mizrahi. Prepustení opísali podmienky držania rukojemníkov ako tvrdé. Boli dni, keď nebolo čo jesť alebo len veľmi málo. Často museli spať na lavičkách alebo stoličkách pritlačených k sebe, pretože tam neboli postele.

Počet zostávajúcich rukojemníkov zostáva nejasný

Z približne 240 unesených ľudí Hamas prepustil 108 výmenou za to, že Izrael prepustil množstvo palestínskych väzňov a zvýšil dodávky humanitárnej pomoci do Gazy. Podľa Izraela je v pásme Gazy stále 137 rukojemníkov, ktorých stav nie je vždy známy.

Hamas čísla nemôže potvrdiť. Na jednej strane pri izraelských náletoch zahynuli desiatky rukojemníkov a na druhej strane boli niektorí rukojemníci v rukách iných ozbrojených palestínskych skupín.

 

Viac o téme: RukojemníciIzraelHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu