Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž chcel zastaviť vodiča unikajúceho od smrteľnej dopravnej nehody: Prišiel o vlastné auto!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIMOGES - Muž vo francúzskom meste Limoges v auguste obetoval vlastné auto, aby zastavil vodiča utekajúceho od smrteľnej dopravnej nehody. Obyvatelia mesta teraz usporiadali verejnú zbierku, aby si miestny hrdina mohol zaobstarať nové vozidlo. Štyridsaťosemročný Yaya Sow je totiž živnostník, auto potrebuje na dochádzanie do práce a na jeho kúpu nemá prostriedky. Vyzbieralo sa vyše 12 000 eur, píše server France Bleu.

archívne video

Dopravná nehoda na zjazde D3 medzi Žilinou a Strážovom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Jedného augustového rána v Limoges auto zrazilo 76-ročnú ženu, ktorá na mieste zomrela. Jeden zo svedkov nehody sa pokúšal žene pomôcť, druhý sa vydal za autom, ktoré od nehody rýchlo uchádzalo. Vlastným vozidlom ho po pár minútach vo vedľajšej ulici zablokoval a vodiča potom zadržala polícia. Vinník nehody sedel za volantom, hoci nemal vodičské oprávnenie ani poistenie auta. Polícii bol známy z minulosti za iné dopravné priestupky. Za smrteľnú nehodu bol odsúdený na tri roky väzenia, píše Le Figaro.

Obyvateľku Limoges Cathy Meunierovú hrdinský čin dojal podľa jej slov natoľko, že začala medzi známymi vyberať peniaze na pomoc Sowovi. Potom založila verejnú zbierku a obrátila sa na vedenie mesta, aby pomohlo s jej propagáciou. Menšími aj väčšími sumami už prispelo vyše 670 ľudí. "Je to ohromné a zahrialo ma to pri srdci," povedal Yaya. Za vybranú sumu, ktorá ho vraj naozaj zaskočila, si chce kúpiť dodávku, aby mohol zase poriadne pracovať a voziť svoje náradie a stavebný materiál.

Viac o téme: FrancúzskoNehodaZbierkaYaya Sow
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu