Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Srbská pokroková strana čelí obvineniu! Podieľajú sa na kupovaní hlasov pred prezidentskými voľbami

Aleksandar Vučič
Aleksandar Vučič (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

BELEHRAD - Centrum pre investigatívnu žurnalistiku Srbska (CINS) v stredu obvinilo vládnucu Srbskú pokrokovú stranu (SNS) prezidenta Aleksandara Vučiča z účasti na kupovaní hlasov pred decembrovými parlamentnými voľbami. Informuje o tom agentúra AFP.

CINS obvinilo SNS z napojenia na telefonické centrum, ktoré svojim zamestnancom ponúkalo trojnásobný plat, pokiaľ v predčasných parlamentných voľbách 17. decembra zahlasujú za túto stranu. So zisteniami prišla novinárka, ktorá sa v danom centre uchádzala o prácu s cieľom zistiť, či v ňom naozaj dochádza ku kupovaniu hlasov.

archívne video

Slovensko a Srbsko podpísali dohodu a hospodárskej spolupráci (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Novinárka uviedla, že v danom telefonickom centre jej ponúkli plat 9000 dinárov (približne 77 eur) na deň namiesto pôvodných 3000, pokiaľ vo voľbách zahlasuje za SNS. Ako dôkaz mala podľa zverejnenej komunikácie so zamestnávateľom odfotiť svoj hlasovací lístok. SNS na otázky AFP ohľadom obvinení CINS neodpovedala.

Srbi si zvolili súčasný parlament len vlani v apríli. SNS v ňom má spolu so svojimi koaličnými spojencami pohodlnú väčšinu mandátov. Napriek tomu Vučič v októbri ohlásil, že pre pretrvávajúce protesty voči vláde vyhlási predčasné voľby.

Viac o téme: VoľbyObvinenie SNSSrbskoKupovanie hlasovAleksander Vučič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu