Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Otrasné detaily drámy v Rimavskej Sobote: Vražda 62-ročnej ženy, jej syn ohrozoval privolaných policajtov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BRATISLAVA – Matku malo zavraždiť jej vlastné dieťa. Rimavskou Sobotou včera otriasli informácie o brutálnom náleze v jednom z bytov. Objavené bolo telo 62-ročnej ženy, ktorej sa už, žiaľ, nedalo pomôcť. Na mieste bol jej 30-ročný syn. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

archívne video 

Pátranie po tele zavraždenej Katariny M. (†48) na hladine Slapskej priehrady (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

O náleze tela 62 ročnej ženy informovala polícia v utorok. K tragickej udalosti došlo v jednom z bytov na ulici Ludvika Svobodu v Rimavskej Sobote. Už pri prvotných zisteniach na mieste udalosti všetko nasvedčovalo tomu, že v byte došlo k spáchaniu násilného trestného činu. „Polícia v Rimavskej Sobote bola včera (5.12), krátko po poludní vyslaná na preverenie oznámenia na ulicu Ludvika Svobodu, kde išlo o podozrenie, že došlo k napadnutiu 62-ročnej ženy. Situácia si vyžiadala zásah viacerých zložiek, na mieste zasahovali policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru z Rimavskej Soboty a súčinnosť poskytli aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Rimavskej Soboty,“ uviedla polícia.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (2)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Na mieste zistili, že v jednom z bytov sa nachádza aj 30-ročný muž. Toho opakovane vyzvali, aby byt otvoril. Ten to však neurobil pričom tak neurobil. Policajti tak za pomoci príslušníkov HaZZ do bytu vnikli násilím. „Po otvorení bytu sa na chodbe nachádzala podozrivá osoba, ktorá mala v ruke nôž a naznačovala útok voči zakročujúcim policajtom v uniforme, nerešpektoval výzvy policajtov a z uvedeného dôvodu vznikla obava, že osoba bude v útoku pokračovať, policajti použili donucovacie prostriedky a muža sa hliadke podarilo spacifikovať a zadržať,“ opísala polícia.

V byte napokon našli 62-ročnú ženu, ktorá už nejavila známky života. „Na miesto udalosti boli operačným dôstojníkom vyslaní krajskí kriminalisti, pretože už po prvotných zisteniach išlo o podozrenie zo zavinenia smrti ženy inou osobou a závažným násilným spôsobom,“ povedali. Krajský vyšetrovateľ už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Viac o téme: MatkaVraždaVyšetrovaniePolícia Rimavská SobotaSyn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu