Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Výbuch v diamantovej bani na ruskej Sibíri si vyžiadal tri obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/srrdvd)

MOSKVA - Výbuch metánu v diamantovej bani v Jakutsku na ruskej Sibíri si vyžiadal tri obete na životoch a dvoch zranených. Oznámili to v pondelok miestne úrady, informujeme podľa správy agentúry AFP.

"Dnes v noci prišlo k výbuchu metánu v bani Udačnyj. Výbuch mal dosah na piatich ľudí, z ktorých traja nanešťastie zahynuli," uviedol najvyšší predstaviteľ Jakutska Ajsen Nikolajev. Dodal, že zvyšných dvoch hospitalizovali, pričom do odľahlej oblasti, v ktorej baňa leží, vyslali tím zdravotníkov z regionálnej metropoly Jakutsk.

Archívne video

Baníci v Burkina Faso (Zdroj: Profimedia)

Baňu Udačnyj vlastní ruská štátna spoločnosť Alrosa zameraná na ťažbu diamantov. Ide o jednu z najhlbších povrchových baní na svete s hĺbkou približne 630 metrov, ktorá leží neďaleko mesta Mirnyj v jednej z najchladnejších oblastí sveta. Nikolajev tiež uviedol, že nariadil posilnenie pracovných bezpečnostných opatrení v podnikoch v Jakutsku.

Alrosa uviedla, že pomôže rodinám baníkov, ktorí zomreli pri výbuchu. "Vyjadrujem najhlbšiu úprimnú sústrasť rodinách a blízkym tých, ktorí zahynuli. Ich rodinám bude poskytnutá materiálna pomoc," uviedol generálny riaditeľ Alrosy Pavel Marinyčev. K nehodám v ruských baniach a závodoch prichádza pomerne často, pričom častým dôvodom je nedbanlivý prístup k bezpečnostným opatreniam, dodala AFP.

Viac o téme: DiamantBaňaRuskoSibír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu