Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sódová voda Neger s malým černoškom pobúrila Rakušanov: Majiteľ sa bráni, je to moje meno!

Sódová voda rakúskeho majiteľa má kontroverzný názov
Sódová voda rakúskeho majiteľa má kontroverzný názov (Zdroj: Neger.at/profil.at)

VIEDEŇ – Na kultúrnej akcii, ktorá sa konala v Dolnom Rakúsku, sa objavila staro-nová sódová voda značky Neger. Zákazníkom však tento názov prišiel viac ako nevhodný a s fotkou sa pochválili v redakcii rakúskeho denníka Heute.

Na sódovej vode značky Neger je obrázok Maura v sukni. Výrobca sa však bráni. Meno dostala sódová voda podľa majiteľa firmy a logo sa mu údajne páči. Kontroverzný názov a logo si všimla ako prvá čitateľka rakúskeho denníka Heute Sylvia B. Logová, no do redakcie sa ozývali aj ďalší čitatelia s kritikou a upozornením verejnosti.

Hamas namiesto liečenia chorých využíva nemocnice na terorizmus. (Zdroj: Izraelská armáda)

55-ročný Rakušan, ktorý poukazoval na nedávnu kauzu, ktorá sa odohrala v USA, v ktorej slávny výrobca ryže Uncle Ben´s musel nahradiť fotku muža tmavej pleti vo svojom logu uviedol, že tento druh propagácie výrobku mu nepríde vhodný. Pre majiteľov Horsta a Stefana Negerových z Dolného Rakúska je to však v poriadku. Svojím zákazníkom sa snažia teraz vysvetliť, že to nie je marketingový ťah, ale skutočné meno ich rodinného klanu.

„Naše logo na fľašiach sódovej vody je už viac ako päťdesiat rokov,“ uviedol osemdesiatročný majiteľ firmy Horst Neger. Rodinný podnik vyrába sódovú vodu Neger-Soda, ale aj vlastnú limonádu. Obľúbené u zákazníkov sú aj ich ďalšie nápoje ako Frucade alebo limonáda Schmex. Kritiku zo strany verejnosti už považujú za „otravnú“ a podľa nich je postavička na etikete iba stelesnením ich mena. „Napríklad kôň ako logo firmy sa k nám jednoducho nehodí. Čo mám robiť? Je to iba moje meno,“ dodal nešťastný majiteľ.

Viac o téme: RakúskoSódová vodaKontroverzný názov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu