Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Izrael dobyl Gazu! Armádne skupinové FOTO v palestínskom parlamente a v nemocnici odhalili krutú pravdu

Hamas už nemá pod kontrolou Gazu, tvrdí izraelská vláda. Zobraziť galériu (2)
Hamas už nemá pod kontrolou Gazu, tvrdí izraelská vláda. (Zdroj: profimedia.sk, Twitter)

JERUZALEM - Podľa izraelskej vlády už pásmo Gazy nie je pod kontrolou teroristickej organizácie Hamas. Bojovníci Hamasu utekajú na juh palestínskeho územia a civilisti rabujú základne Hamasu, uviedol v pondelok minister obrany Jo'av Galant vo videu, ktoré odvysielali izraelské televízne kanály.

Civilné obyvateľstvo už „nedôveruje vláde“ Hamasu v pásme Gazy. Podľa Gallanta armáda pokračuje v napredovaní a nasadenie prebieha „podľa plánu“. "Hamas nemá silu zastaviť ozbrojené sily Izraela," povedal minister. Na sociálnych sieťach kolovali zábery izraelských vojakov pózujúcich s vlajkami v parlamente Gazy. Informácie nebolo možné nezávisle overiť.

Izraelský vojak ukazuje zbrane Hamasu v pivnici nemocnice (Zdroj: Izraelská armáda)

Munícia pod detskou nemocnicou

Izraelská armáda včera uviedla, že v pivnici detskej nemocnice v Pásme Gazy našla množstvo zbraní. Podľa nej existujú tiež náznaky toho, že v týchto priestoroch boli držaní rukojemníci. Radikálne palestínske hnutie Hamas, ktoré Pásmo ovláda, tvrdenie izraelskej strany odmietlo, informovali agentúry.

Hovorca izraelskej armády Daniel Hagari zverejnil video, na ktorom ukazuje zbrane v mieste, ktoré označuje za pivnicu nemocnice Rantisí. Hovorí, že boli nájdené aj samovražedné pásy, ručné granáty, pušky, výbušniny, počítače a peniaze. Zistenia podľa neho dokazujú, že Hamas "premenil nemocnice na svoju teroristickú mašinériu".

Zbrane v podzemí nemocnice
Zobraziť galériu (2)
Zbrane v podzemí nemocnice  (Zdroj: profimedia.sk)

"Hamás prevzal celú túto oblasť pod svoju kontrolu a viedol z tejto nemocnice vojnu proti Izraelcom," citovala Hagariho agentúra Reuters.

K možnému zadržiavaniu rukojemníkov v pivnici nemocnice špecializovanej na liečbu rakoviny Hagari uviedol, že tu bola nájdená provizórna toaleta, malá kuchynka, lano a detská fľaša. Na stene bol ručne písaný kalendár, ktorý počítal dni od 7. októbra. Podľa neho prítomnosti rukojemníkov v nemocnici nasvedčujú aj spravodajské informácie.

Vodca Hamasu Chalíl Hajja oznámil stanici Al-Džazíra, že obvinenia Izraela sú nepravdivé, uviedla agentúra DPA.
 

Viac o téme: IzraelGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu